Dezinfekcija

Dezinfekcija, kao najučinkovitiji način za borbu protiv patogenih mikroorganizama, treba da se sprovodi na pravilan način kako bi postigla puni učinak.

Vršimo efikasnu dezinfekciju poslovnih, stambenih, zdravstvenih i drugih objekata širom Srbije. Kontaktirajte Ekofam d.o.o. i stižemo na Vašu adresu!

Servis

Dezinfekcija se definiše kao suzbijanje patogenih mikroorganizama koji mogu biti prisutni na predmetima, ljudima ili unutar nekog prostora. Cilj sprovođenja dezinfekcija ogleda se u sprečavaju širenja zaraza i prenošenja infekcija usled bujanja patogena u formi virusa, bakterija ili gljivica.


Kao što vidimo, dezinfekcija se sprovodi isključivo zarad očuvanja zdravlja i upravo iz tog razloga, redovna dezinfekcija je vrlo važna. U tu svrhu, dezinfekcija se javlja u više oblika i može biti sprovedena od strane baš svakog pojedinca, ali postoje i one dezinfekcije koje vrše samo i isključivo stručne osobe. To je tip dezinfekcije koji se koristi hemijskim sredstvima, te je pravilna upotreba i rukovanje sa njima krucijalno.

Područja usluge Dezinfekcije

Kako bismo pružili uslugu što većem broju zainteresovanih klijenata, naša kompanija organizuje logistiku na način da se tim Ekofam d.o.o. brine o dezinfekciji na celoj teritoriji Srbije. Iako se naše sedište nalazi u Beogradu i primarno se fokusiramo na područja u radijusu od oko sto kilometara od Beograda, nastojimo pomoći svima koji nas kontaktiraju, tako da postoji mogućnost da se organizujemo za izlazak na teren u svim delovima zemlje.

Naš cilj je da odgovorimo na što veći broj telefonskim poziva i upita u vezi dezinfekcije, ali isto tako i deratizacije i dezinsekcije. Kako smo obučeni za rad u svim navedenim poljima, posedujemo dugogodišnje iskustvo u radu – nećete se pokajati ukoliko za uslugu dezinfekcije izaberete baš Ekofam d.o.o.

Metode Dezinfekcije

Dezinfekcija može da se sprovede u više oblika, odnosno kroz primenu različitih metoda. Sve one, u krajnjoj liniji, imaju imaju isti cilj koji se ogleda u održavanju dobrog zdravstvenog stanja.
Sve što se odnosi na fizički rad možemo klasifikovati u grupu mehaničkih metoda dezinfekcije. Dakle, svaka vrsta čišćenja, pranja ili provetravanja prostora svrstava se u mehaničke metode dezinfekcije.
Kada je reč o fizičkim metodama dezinfekcije, onda se prvenstveno misli na upotrebu toplote koja deluje tako da usporava ili eliminiše rast i razmnožavanje velikog broja patogenih mikroorganizama. Isušivanje i zračenje takođe potpadaju pod fizičke metode dezinfekcije.
Hemijske metode dezinfekcije sprovode stručni pojedinici, posebno obučeni za rad sa hemijskim sredstvima tokom izvođenja dezinfekcije. Ova sredstva nazivaju se dezinficijensi, i vrlo je važno da se sa njima postupa oprezno i odgovorno, te je iz tog razloga važno da dezinfekciju sprovode obučeni pojedinci koji su prošli potrebnu obuku i poseduju znanje i veštine za rukovanje hemijskim sredstvima ove vrste. Dezificijensi imaju različit sastav i deluju drugačije na patogene mirkroorganizme, pa tako postoje dezinficijensi koji ubijaju mikroorganizme, oni koji zaustavljaju rast njihove brojnosti i oni koji ne zaustavljaju razmnožavanje, nego ga usporavaju. Bez obzira na namenu, mogu se javljati u vidu kiselina, alkohola, aldehida, gasova i sl.

Vrste dezinfekcije

Postoje tri vrste dezinfekcije, koje su određene u skladu sa vremenom njenog izvršenja, vrstama mikroorganizama i uslovima delovanja. Kompanija Ekofam d.o.o. sprovodi preventivnu, tekuću i završnu dezinfekciju.

Cena Dezinfekcije

Dezinfekcija, kao jedna od usluga koju naša firma nudi, ima formiranu cenu na koju utiče više različitih faktora. Naime, shodno tome da li se vrsti dezinfekcija stambenog ili poslovnog prostora, dezinfekcija vozila, sportskih objekata, prostorija nakon poplava ili u nekom drugom okruženju – zavisi i cena usluge. U skladu sa potrebama klijenta, kreira se strategija za sprovođenje dezinfekcije. Više informacija u vezi cene za izvođenje ove usluge možete dobiti pozivom na broj telefona 065 5624009 kada ćete nam reći šta su Vaše potrebe i koji prostor je potrebno dezinfikovati.

O nama

Kompanija Ekofam d.o.o. ima bogato iskustvo u radu na poslovima dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije. Ono u šta možete u potpunosti biti sigurni kada nas angažujete, jeste da svaki član našeg tima poseduje potrebno znanje i veštine koji su neophodni za što učinkovitije rezultate. Poslovima u ovom polju bavimo se već dugi niz godina i ono što je stalna težnja naše kompanije jeste da pružimo najbolju uslugu, pa u skladu sa tim, primenjujemo samo visokokvalitena dezinfekciona sredstva koja su u potpunosti bezbedna za ljude i životinje. Takođe, Ekofam d.o.o. tim poseduje dugogodišnje iskustvo, tako da se pozivom naše službe odlučujete za proverene i stručne profesionalce.

Usluge dezinfekcije, ali i dezinsekcije i deratizacije sprovodimo primarno na teritoriji Beograda i okoline u radijusu od sto kilometara, ali svakako da postoji mogućnost organizovanja naše ekipa na bilo koju lokaciju u Srbiji. Kako bismo bili u prilici da odgovorimo na Vaš zahtev, pošaljemo ekipu na teren i problem saniramo u što kraćem roku, predlažemo da nas pozovete na broj telefona 066 5544488.
Tokom razgovora, dobićete sve potrebne informacije, čućete procenjenu cenu za uslugu koja Vam je potrebna i tako ćete najlakše osigurati termin za sebe. Usluga dezinfekcije je vrlo tražena, zato – javite nam se što pre!